Friday, January 27, 2012

TEH TARIK satu!!!

Posted by erinnaza at 1/27/2012 11:51:00 PM
Bila ibu imbau semula time mula2 kawin dengan ayah dulu.. geli hati! ibu, jawa johor.. ayah... terengganu + pahang.. tp cara makan, mmg dah pure Negeri 9. ermm bayangkan lah, ibu yang berlatar belakang kan makanan bersup, masak kicap, kalau nak pedas, asam pedas.. (cili padi hanya untuk buat sambal kicap je. sambal belacan guna cili merah besar).. so mmg tak berapa nak pedas. tetiba masuk dlm fml ayah, amekkkau! gulai guna 50 biji cili padi?%^&. giler ape? first time makan gulai MIL mcm kene resdung.. runny nose & merah kegatalan 1 muka.. but now, the hotness is acceptable.

Itu dulu la.. sekarang ni, ibu pun kalau start menggulai, tak sah kalau tak pedas. tapi ibu mkn sikit jek. ayah yang makan byk. Bab minum plak, ibu minum teh o and milo... ayah TEh and TEH!.. ayamak! buat teh pun ibu tak pandai tau, dulu.

Masa bercinta, ayah yang tolong ajar buat teh. Bila dah kawin, ayah siap belikan Mug khas utk teh ayah. Meh jom tgk mcm mana ibu  buat teh SETIAP malam (except kalau kami keluar shopping or tgk wayang - blk for sure dah gelap gelita.. mata pun dah tak boleh nak bukak!)

Ibu rebus sesudu teh, dengan secawan air.. agak2 jek. dulu mmg ibu kene guna cawan teh ayah utk sukat air. hihihi. Biar mendididh sekejap, buat dek jek. sambil2 buat keje lain.



ayah yang ajar ni, ayah kate, kat kedai mamak, dorang dh tau dah susu kene letak bape portion dengan air  n teh. mamak tuh, siap tak payah nak rasa2 lagi.. Sampai skang ibu still kene rasa atleast 2 kali, baru boleh serve kat ayah.

tara.. selepas di tarik. inilah uniform air teh ayah setiap mlm, pagi, and bile-bile masa saje ayah request.

// piring oren tuh, ada lagi 3. kalau the two bugs ada, dorang akan Q minta ayah sikit air teh, n minum gune piring tuh. (sbb everytime air teh di serve, for sure masih panas n fresh from kitchen..)


0 comments:

 

ilebiu Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea